Coverstory Effectiviteit

192017
 • 1251 x gelezen
 • Link

magazine De Effie's zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. Inzenders moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Voor deze editie, die voor een groot deel in het teken van ‘Effectiviteit’ staat, maakte de redactie van MarketingTribune een editors’ choice: welke vier van de in totaal vijftig ingezonden cases verdienen het volgens ons - dus nog vóór wij de uitslag wisten - om een Effie te winnen? Per case vroegen we de marketeer naar de reden van het insturen van de case en naar de resultaten ervan. Wat blijkt: drie van de vier gekozen cases heeft een Effie gewonnen. Eigenlijk vier van de vier, maar Fietsenwinkel.nl (‘waarom Nederlanders hun fiets online zijn gaan kopen’) wilde niet meewerken. Verantwoordelijk bureau Joe Public droeg daarom een andere case voor: ‘CDA: met creativiteit en Bumor weer onmisbaar’. Hoewel niet in de prijzen gevallen, evengoed een interessante case, temeer omdat voor het eerst is dat een politieke partij voor de Effie’s heeft ingezonden. We spraken met de verantwoordelijke marketeers van de volgende Effie-cases: • Maatschappij: Mond, Spraak, Arm. Beroerte-alarm! - Hartstichting - 180 Kingsday (in samenwerking met We are Blossom en Initiative) – ZILVER • Gedragscampagne - kort: Hoe een sympathieke Valentijnsactie ongekende resultaten oplevert voor Samsung. - Samsung Electronics Benelux - StoryTEQ (in samenwerking met Boomerang) – BRONS • Merkcampagne: Hoe treinromantiek van NS een succesvol merk maakte. - Nederlandse Spoorwegen (NS) - ZILVER • Gedragscampagne - Kort: CDA: met creativiteit en Bumor weer onmisbaar - CDA - Joe Public Take-Away Advertising (in samenwerking met M2Media) Na de Coverstory een spread met alle bekroonde cases en in de balk onder de coverstory de overige inzendingen op een rijtje. En nog heel veel meer natuurlijk!

Coverstory Eindbazen

182017
 • 2149 x gelezen
 • Link

magazine Sumoworstelaars op de cover van MarketingTribune 18 - opdat u maar voorbereid bent als ie vandaag op de mat ploft - met een coverstory in het thema ‘Eindbazen’. We spraken onder meer met eindbazen Elske Doets van Jan Doets America Tours, Sandra Tappermann-Pieper, global marketing director Leaseplan, Maria Visser van &C, Robbert de Vreede, VP foods & digital transformation Unilever en Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web. Verder besteden we uitgebreid aandacht aan de uitkomsten van Marketing 18, een grootschalig onderzoek onder marketeers in Nederland en uitgevoerd door NIMA, Berenschot, Marketingfacts en MarketingTribune. Eén van de belangrijkste conclusies is dat marketeers maken zich in toenemende mate zorgen maken over de plek van marketing in de organisatie. Plus: Cecile Narinx van Harper’s Bazaar, Roland van der Vorst, managing director FreedomLab en hoogleraar Strategic Design for Brand Development en ons Designpanel oordeelt over de nieuwe identiteit van de Uefa Nations League. De cover is in samenwerking met ADCN gemaakt door Bas de Graaf, freelance grafisch ontwerper en fotograaf.

Coverstory Design

172017
 • 2607 x gelezen
 • Link

magazine Dit keer een Coverstory van maar liefst veertien pagina's in het teken van Design. De focus ligt op packaging, corporate en digital design. In het interview met Eugene Bay (65 jaar en één van de oprichters van VBAT) blikt hij een beetje terug, maar vooral vooruit. Ook vroegen we packaging en digital designers te reageren op actuele stellingen. Roel Stavorinus schreef voor ons een column over corporate design en Edwin Visser van SoGood een blog over designtrends in biopackaging. Verder: interviews met Ace & Tate, Absolut Vodka & ADE Green, jenevermerk De Kuyper dat de cocktailmarkt wil veroveren en Marc de Lange van de Coöperatie Eerste Divisie over het afhaken van naamgevend sponsor van de Jupiler League. En nog meer, heel veel meer, zoals de mooie cover van designstudio Reggs.

Coverstory Gamification

162017
 • 3176 x gelezen
 • Link

magazine Zoals onze columnist JP Schaddé van Dooren al stelt: 'Stiekem is alles gamification.' Niks nieuws onder de zon natuurlijk, we weten allang dat je al doende leert en gamificationtechnieken worden dan ook al sinds jaar en dag in het onderwijs toegepast (met een stuk lagere budgetten overigens). Toch alle aanleiding eens in de wereld van gamification te duiken, want bij bepaalde doelstellingen is het een ijzersterk instrument. De redactie sprak met Capitola, Quince, AtHand & IJsfontein en dat levert prachtige voorbeelden op, waarvan we zeker weten dat u er - nu of in de toekomst - iets mee gaat doen. Verder veel sponsoringartikelen en twee spannende designcases: het nieuwe imago van Canei (wie kent het nog?) en onze guilty pleasure Verkade.

Coverstory Grenzeloze Marketing

152017
 • 3752 x gelezen
 • Link

magazine De coverstory dit keer in het teken van 'grenzeloze marketing'. We spraken met Duitse marketeers, (hoofd)redacteuren van buitenlandse vakmedia en met Epidemie over de Nederlandse introductie van het Franse beautymerk Oenobiol. Daarnaast vroegen we een aantal marketeers over de invloed van de Brexit op hun merk. Ook de markteers van het MEC doen hun zegje en reageren op de stelling: Marketeers moeten internationaler denken. In het kader van de Duitse verkiezingen 'ontrafelen we het merk Merkel' samen met Marc Oosterhout van N=5 en Paul Cliteur. In de rubriek Intussen online de visie van Dirk Mulder van de ING op Hudson's Bay. Verder veel design met ons panel over Adidas, een case van Red Band en een Storecheck in Riga. And last but not least de poging van TCA om de consument weer positieve associaties te geven met het merk.

Coverstory Contentmarketing

142017
 • 4329 x gelezen
 • Link

magazine Komkommertijd? Niet op de redactie van MarketingTribune. Editie 14 - met ditmaal een indrukwekkende cover van de hand van Zandbeek - staat volledig in het teken van contentmarketing. Over de contentstrategie van LindaNieuws, Vice, dumpert.nl, maar ook een uitgebreide visie van Bert Groothand over het umfeld. Daarnaast een rondje langs de relevante contentbureaus en interviews met g'woon, Kantar Millward Brown, War Child Holland, Swoop en Vacanceselect. En ga zo nog maar even door...

Coverstory Sponsoring

132017
 • 7292 x gelezen
 • Link

magazine Zoals de naam en cover al doen vermoeden en met het Sponsorcongres op 26 september in het verschiet een nummer boordevol, u raadt het al, sponsoring. De redactie sprak met ilionx (sponsor nationale damesvolleybal) en Robeco (sponsor Concertgebouw), duikt diep in the reason why van sponsoring oftewel het buzzword purpose, tevens het thema van het congres, waarvan klimaatjournalist Bernice Notenboom de key note is. Marketeers van het MEC reageren op de stelling 'Sponsoring is een vies woord geworden' en natuurlijk aandacht voor onze Oranje Leeuwinnen, die WEURO 2017 goed begonnen zijn met een overwinning op Noorwegen, op dezelfde dag dat Bauke een etappe in de Tour won en Federer voor de 8ste keer Wimbledon . Verder veel design, met een panel, een storecheck en een case en een oproep van MediaMonks en Jungle Minds aan de overheid toch vooral gebruik te maken van de expertise van Nederlandse digital design-bureaus. De zomerse cover is van de hand van Ambassadors. Na dit nummer nemen we een klein reces, maar online gaan we natuurlijk gewoon door! Ons papieren magazine verschijnt weer op 29 augustus. Een mooie zomer toegewenst door de redactie!

Retail, terugblik Cannes en Nima Marketing Day

TopX2017
 • 6479 x gelezen
 • Link

magazine 88 pagina's vol met cases, retail en uitgebreide terugblikken op Cannes en Nima Marketing Day. MarketingTribune sprak onder meer met Caroline van Turennout van Zeeman en met de jarige Dirk van den Broek.Verder veel design met ons digital design-panel, een designcase van Bolletje en een designrondvraag waarin vier designexperts antwoord geven op de vraag: 'Moeten merkeigenaren niet meer gebruik maken van onderscheidende 3D-vormen?

Cannes, Nima Marketing Day en Arbeidsmarktcommunicatie

122017
 • 6893 x gelezen
 • Link

magazine Voor dit nummer dat in Cannes ligt, maakten Sharon de Graaf en Mees Ubachs van Dawn deze lieve maar oh zo stoere cover. In het kader van Cannes sprak de redactie uitgebreid met Darre van Dijk, CCO TBWA/Neboko, presenteren we de genomineerden voor de Gouden Zaag 2017, die in Cannes wordt uitgereikt en interviewden we de sponsors van de befaamde MarketingTribune/MacGyver-ontbijtjes, te weten 123RF, Talpa, Herman Rutgers en The Freeforce. Verder interviews met Van Es Search, Jumbo, Schaal+ en Steam en nog heel veel meer.

Coverstory Big Data

112017
 • 7361 x gelezen
 • Link

magazine Voor de Coverstory over Big Data spraken we onder meer met Marc Stubbé (managing partner van The CMR Agency) over de nieuwe privacywet, Wouter Huygen (partner van data analyse-consultancy Micompany), datadeskundige Natasha Walk en Jasper de Rooij (eigenaar en oprichter van Simpel.nl). Daarnaast heeft JP ook zijn mening klaar over dit onderwerp. We blikken verder uitgebreid vooruit op Nima Marketing Day met marketingfreaky festivaldirecteur voor één dag Luuk Ros van het Nima. En nog heel veel meer zoals de uitslagen van de San, Designpanel, Storecheck Londen en ga zo maar door! De prachtige cover van dit nummer is van de hand van Joris van Elk, freelance reclamecreatief (jorisvanelk.com), oprichter +1Mile charitatief reclamecollectief (plus1mile.org) en Creative Director ADCN (adcn.nl). Joris: ‘We zijn anno 2017 nog nooit dichter in de buurt geweest van George Orwells 1984. Voor de cover over Big Data is daarom gekozen voor een scene uit de allereerste verfilming van dit boek uit 1956 door Michael Anderson, alleen nu met het portret van Mark Zuckerberg als personificatie van Big Brother.’


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken
 • Partners